body Hialuronos hidratáló és ráncfeltöltő szérum - Filemon's Cream Filemons Cream

Hialuronos hidratáló és ráncfeltöltő szérum



Könnyű, gél állagú szérum, elsősorban vízhiányos bőrre.

Hosszú-hosszú ódákat tudnék írni ehhez a csodaszérumhoz, de megpróbálom visszafogni magam. Kedvenc sminkgurum, Lisa Eldridge ajánlotta a hyaluronos összetevővel bíró kozmetikumokat, és Lisa nem igazán szokott tévedni. Így megkerestem az általa ajánlott szérumot és vettem belőle egy mintát. Fantasztikus volt... és méregdrága. Tehát jött az eddig jól bevált módszer: nézzük meg miből van és készítsük el otthon!

Már 4 hónapja használom az általam készített változatot és igen látványosan javult a bőröm. Elmúltak a száraz foltok (pedig így télen nagyon kiszárad a bőröm) és feltöltődtek a szemem körüli ráncocskák. A bőröm pedig babapuha!

Fő hatóanyaga a hyaluron sav. Ez egy természetes összetevő (nem, nem olyan mint a maró savak), mely azonnal feltölti és hidratálja a bőrt, ezáltal csökkenti a ráncokat is és növeli a bőr természetes vízmegtartó képességét. Viszonylag kevés krémben és szérumban található meg, pedig az egyik legszuperebb dolog a bőrnek. Azok a szérumok, amik érdemleges mennyiségben tartalmaznak hyaluron savat, méregdrágák ( 30-100 ml-esek és 5 000-10 000 Ft-tól kezdődik az áruk).

A szérum alapja damaszkuszi rózsavíz, amely igazi luxus összetevő. Fertőtlenít és tisztít, tele van antioxidánsokkal és anti-aging hatóanyagokkal.

Azt imádom ebben a szérumban, hogy igazi csodaszer a vízhiányos és az emiatt ráncosodó bőrnek, ugyanakkor bármilyen bőrtípuson működik. A zsíros, pattanásos bőrt sem tömíti el.

Hozzávalók

90 ml damaszkuszi rózsavíz vagy szénsavmentes ásványvíz (vagy a kettő keveréke)
8 ml glicerin
1 gramm hialuron sav ( max. 1 %-a a szérumunknak)

A vizet és a glicerint  kézmelegre ( max. 40-45 fokra) melegítjük.
Hozzákeverjük a kollagént.
A hyaluron sav port egy tégelybe mérjük és 1-2 teáskanál rózsavizes keverékkel eldolgozzuk. Ebben nagy segítségünkre lehet egy tejhabosító.
Ha már teljesen sima a gélünk, akkor elkeverjük a többi folyadékkal. Üvegcsébe töltjük és összerázzuk.
Kb. 2 hónapig áll el, mivel tartósítószert nem tartalmaz.


You Might Also Like

0 megjegyzés

Flickr Images